Hubungi kami: 019-6680283

Rehda Selangor Rekod RM7.2b Jualan di bawah Kempen Pemilikan Rumah

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

Perkembangan Pemaju Hartanah & Perumahan Selangor (Rehda Selangor) telah mencapai jualan sebanyak RM7.2 bilion dari Januari hingga Oktober di bawah Kempen Pemilikan Rumah yang berakhir pada 31 Disember.

Secara keseluruhan, 11,000 unit telah dijual, dengan unit teres menjadi yang paling popular. Pengerusi Rehda Selangor, Zulkifly Garib menjelaskan angka itu menggabungkan penjualan unit-unit dan projek-projek yang sedang dalam pembinaan.

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

“Ia (angka RM7.2bil) tidak hanya termasuk unit tidak terjual,” katanya seperti yang dilaporkan oleh The Star.

Zulkifly juga mendedahkan bahawa Selangor mempunyai jualan tertinggi di semua negeri.

“Jumlah itu lebih tinggi daripada RM7.2 bilion kerana terdapat pemaju yang tidak terlibat dalam kempen tetapi yang menyaksikan jualan yang baik sepanjang tempoh kempen,” katanya.

Kempen Pemilikan Rumah, yang bermula pada 1 Januari dan dilancarkan secara rasminya pada Mac, mempunyai pemaju yang menganjurkan kempen pemilikan di seluruh Malaysia di peringkat negeri, menawarkan diskaun 10 peratus untuk unit siap, pengecualian duti setem dan insentif lain.

(t) hartanah malaysia (t) hartanah malaysia (t) hartanah untuk dijual (t) harta untuk sewa (t) guru hartanah (t)

Sumber Rujukan

Share This