0.3 C
New York
Friday, January 21, 2022

Buy now

Sunway dan NEC menandatangani MoU untuk membangunkan Smart City Solutions di Sunway Iskandar

Date:

Share:

Loading
- Paparan Penaja -

24 September, JOHOR  Sunway Iskandar dan NEC Asia Pacific Pte Ltd (NEC) hari ini menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) untuk meneroka kerjasama yang bertujuan untuk meningkatkan keselamatan dan keselamatan untuk perbandaran Sunway Iskandar seluas 1,800 ekar di Johor dan untuk membangunkan Smart City Solutions bersama-sama di Pusat Kecemerlangan Inovasi (CoE).

MoU akan menyaksikan pelantikan NEC Asia Pasifik sebagai salah satu vendor ICT pilihan Sunway Iskandar (penyepadu sistem dan penyedia peralatan).

NEC merancang untuk melabur kira-kira RM100 juta ke dalam perbandaran Sunway Iskandar, yang akan mewujudkan pekerjaan teknologi mahir dan membangunkan “usahawan tekno” tempatan dan bakat-bakat berteknologi tinggi di dalam koridor pertumbuhan ekonomi Iskandar Malaysia.

Pengarah Urusan, Bahagian Hartanah, Sunway Berhad, Sarena Cheah menandatangani MoU dengan Pengarah Urusan dan Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Sub-Wilayah ASEAN) NEC Asia Pasifik, Lim Kok Quee hari ini di Galeri Jualan Sunway Iskandar.

 

Sumber

Mohd Khalil Sabahttps://www.hartatanah.com
Hi! Saya Merupakan pengasas kepada HartaTanah.com dan juga sebagai editor rasmi bagi HartaTanah.com. Berkecimpung dalam dunia hartatanah sejak tahun 2004 dan sangat berminat menulis dan berkongsi perihal seperti Harta Tanah.
- Paparan Penaja -