“Polis Berjaya Rampas Stokin ‘Allah’ dari Kilang Pembekal KK Super Mart di Batu Pahat”

hartatanah.com

Di Batu Pahat, pihak polis baru-baru ini menjalankan pemeriksaan di sebuah kilang yang dikenal pasti sebagai pembekal stokin yang diedarkan oleh rangkaian kedai serba lengkap KK Super Mart. OCPD Batu Pahat, Timbalan Komisioner Polis Ismail Dollah, melaporkan bahawa sebuah pasukan 40 pegawai polis menjalankan pemeriksaan di Xin Jian Chang Sdn Bhd pada pukul 9 pagi pada hari Selasa, 19 Mac.

Semasa pemeriksaan, pihak berkuasa merampas lima pasang stokin yang memaparkan perkataan “Allah,” yang dikenal pasti sebagai produk yang sebelum ini dikembalikan oleh KK Super Mart di Bandar Sunway, Selangor. Kilang tersebut, yang telah membeli 16 guni stokin (setara dengan 18,800 pasang) dari China, bekerjasama sepenuhnya dengan siasatan. Didapati stokin tersebut diproses semula dan diedarkan ke pasaran setelah dibeli.

Timbalan Komisioner Ismail Dollah menjelaskan bahawa pemeriksaan menyeluruh dilakukan ke atas semua pasang stokin yang disimpan, dan mengesahkan bahawa selain daripada lima pasang yang dirampas, tiada yang memaparkan perkataan “Allah.” Beliau juga menyatakan bahawa hanya tiga cawangan kedai serba lengkap di Selangor yang didapati menjual stokin yang kontroversi itu: dua di Bandar Sunway dan satu lagi di Sunway Mentari.