Hubungi kami: 019-6680283

Tresna Triandra di Saujana Perdana Ditempah Sepenuhnya Dalam Masa Tiga Minggu

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

Semua rumah teres dua tingkat bernama Tresna Triandra, yang dibangunkan oleh pemaju pemenang anugerah Glomac Berhad, telah digunakan sepenuhnya hanya dalam masa tiga minggu pelancaran.

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

Kediaman 20’x 70 is adalah salah satu fasa pembangunan perumahan baru yang diperkenalkan oleh Glomac yang telah membangunkan bandar Saujana Perdana di daerah Sungai Buloh.

“Sebanyak 120 unit Tresna Triandra dilancarkan pada pertengahan Julai dan sambutan daripada pembeli sangat memuaskan kerana semua unit telah dipesan sepenuhnya sekarang,” kata Ketua Pegawai Operasi (Operasi) Glomac, Encik Zulkifly Garib. Dia menambah bahawa tindak balas terhadap Tresna Triandra adalah disebabkan oleh kempen promosi dalam talian yang agresif yang dilancarkan oleh Glomac pada bulan Jun.

Banyak pengunjung telah menghadiri pelancaran yang diadakan pada pertengahan bulan Julai untuk membuat pembayaran tempahan untuk unit pilihan mereka sementara yang lain ingin segera menandatangani perjanjian jual beli.

Encik Zulkifly menambah bahawa Tresna Triandra adalah pembangunan kediaman yang disesuaikan untuk keluarga muda, yang kriteria utamanya ketika mencari rumah keluarga termasuk memiliki ukuran yang baik dan harga yang berpatutan, dan dalam bentuk kewangan mereka. “Triandra nampaknya telah memenuhi semua syarat utama yang mereka impikan dari. ”

Kediaman ini mempunyai empat bilik tidur dan tiga bilik mandi dengan luas bangunan seluas 1,750 kaki persegi. Ia terletak di antara kawasan perbandaran yang matang di pinggir Sungai Buloh. Kawasan Saujana Perdana mempunyai jaringan sambungan yang baik dengan akses mudah ke lebuh raya dan juga berdekatan dengan kemudahan seperti sekolah dan institusi pendidikan, tempat ibadah, kemudahan penjagaan kesihatan, restoran dan kedai serbaneka, yang semuanya menawarkan keselesaan, kemudahan dan kemudahan perhubungan kepada penghuninya.

Harga jualan bermula dari RM483,800 untuk unit pertengahan. “Triandra berada di tengah-tengah kawasan perumahan yang matang di mana akses ke kemudahan melimpah. Ini akan menjadikan pengalaman hidup lebih memuaskan dan berharga bagi masyarakat di sini, ”kata Zulkifly.

Dia menambah bahawa Tresna Triandra adalah sebahagian daripada pembangunan perbandaran Saujana Perdana seluas 200 ekar yang dibangunkan oleh Glomac selama 4 tahun terakhir. Kawasan ini matang dengan pelbagai jenis rangkaian kediaman yang komprehensif seperti Town House, 20’x60 ‘Terrace House, 20’x70’ Terrace House dan 22’x75 ‘Terrace House.

Sambutan luar biasa terhadap pelancaran Tresna Triandra akan membantu mendorong perkembangan Glomac seterusnya. Tresna Triandra mempunyai Nilai Pembangunan Kasar (GDV) sebanyak RM62 juta. Ia adalah sebahagian daripada 538 unit produk kediaman yang akan dilancarkan Glomac pada TK21 dengan anggaran GDV RM226 juta, semuanya di pembangunan Saujana Perdana.

Projek perumahan lain di Saujana Perdana yang berjaya dilancarkan oleh Glomac termasuk Mayang Sari, Tresna Teratai, Tresna Teruntum, Bidara Sari, Cemara Sari dan banyak lagi.

 

Sumber Rujukan

Share This