Hubungi kami: 019-6680283

PKNS Sasarkan Kempen Penjualan RM17.2 juta Pada Akhir Tahun

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) ingin menjual 27 unit rumah bernilai RM17.2 juta dalam kempen 48 Tahun Mesti Beli Tahun Akhir 2020.

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

Akan diadakan pada 19 dan 20 Disember, kempen ini akan menampilkan 25 projek harta tanah di seluruh negeri dan menawarkan diskaun hingga 20% kepada pembeli, lapor Bernama.

Ketua Pegawai Operasi PKNS Suhaimi Kasdon menjangkakan promosi pada hujung minggu akan terus meningkatkan penjualan hartanah berbanding dengan yang baru.

“Kempen promosi, yang ketujuh dalam seri Must Buy 48 Jam dan yang terakhir untuk tahun ini, bertujuan untuk membuat lebih banyak pembeli membuat janji temu untuk melihat eksekutif penjualan PKNS memilih rumah impian mereka,” katanya seperti dikutip Bernama.

“Cukup istimewa kerana PKNS menyertakan tiga projek perumahan baru, iaitu Puteri Aira di Kota Puteri Rawang, Saira di Pelabuhan Klang dan Aurora Residence di Cyberjaya untuk dijual.”

Selain pengecualian yuran undang-undang untuk perjanjian jual beli dan duti setem untuk memorandum pemindahan, PKNS juga akan menawarkan voucher ‘rumah pintar’ dan pakej hiasan dalaman bernilai lebih RM15,000, kata Suhaimi.

Pembeli akan dimanjakan dengan pilihan kerana 25 projek hartanah tersebut merangkumi, antara lain, pangsapuri eksklusif, rumah berkembar dua tingkat dan rumah berkembar tiga tingkat berharga dari RM440,000 hingga RM900,000.

Suhaimi mendedahkan bahawa enam kempen Must Buy 48 Jam sebelumnya yang diadakan dari November 2019 hingga September tahun ini telah berhasil, dengan penjualan berjumlah RM58.6 juta.

Mengenai kesan pandemi terhadap projek PKNS, Suhaimi mengatakan penjualan harta tanah syarikat tidak terjejas secara signifikan berbanding tahun lalu.

Ke depan, katanya PKNS komited untuk menjual 851 unit harta tanah tahun depan bernilai hampir RM500 juta walaupun wabak Covid-19 belum berakhir.

Sumber gambar dari PKNS

Sumber Rujukan

Share This