0.3 C
New York
Friday, January 21, 2022

Buy now

Mah Sing melihat lebih banyak tanah kawasan utama di Lembah Klang

Date:

Share:

Loading
- Paparan Penaja -

KUALA LUMPUR, 30 Mei (Bernama) – Mah Sing Group Bhd berhasrat membeli lebih banyak tanah-tanah utama di kawasan Lembah Klang, yang disokong oleh kira-kira imbangan tunai dan baki bank yang sihat pada RM1.3 bilion bagi suku pertama yang berakhir pada 31 Mac, 2019.

Dalam satu kenyataan hari ini, pengasas dan pengarah urusan Tan Sri Leong Hoy Kum berkata fokus untuk menambah tanah utama adalah untuk pelbagai hartanah yang berpatutan.

“Pengambilalihan baru kami di Happy Garden di sini dan kami telah menamakannya ‘M Oscar’.Cadangan dua bilik, unit seluas 700 kaki persegi yang berharga daripada RM428,000 dan pendaftaran kepentingan akan bermula pada bulan Jun 2019, “katanya.

Sehingga Mac tahun ini, jumlah bank tanah Mah Sing berjumlah 849.43 hektar (2,099 ekar), yang akan menghasilkan baki nilai pembangunan kasar (GDV) dan jualan belum dibelanjakan sebanyak RM25.1 bilion, sambil menyediakan penglihatan pendapatan mantap bagi syarikat itu.

Leong juga tetap positif bahawa projek hartanah syarikat akan terus mendapat daya tarikan kerana 81 peratus daripadanya memenuhi tanda bawah RM700,000, yang dianggap sebagai segmen yang mampu dimiliki.

Kami percaya persekitaran pasaran yang tidak menentu akan membawa lebih banyak orang dan pelabur untuk kembali ke harta benda.”

“Di samping itu, kami juga sedang berbincang dengan rakan kongsi berpotensi dari China untuk menubuhkan kilang konkrit pratuang (IBS) secara tetap di Kajang.”

“Jika kerjasama ini berjaya, kami akan dapat memasarkan dan memasang komponen IBS di projek sendiri dan perkembangan lain, termasuk rumah mampu milik kerajaan dan projek-projek kerajaan,” katanya.

– BERNAMA

Sumber rujukan

Mohd Khalil Sabahttps://www.hartatanah.com
Hi! Saya Merupakan pengasas kepada HartaTanah.com dan juga sebagai editor rasmi bagi HartaTanah.com. Berkecimpung dalam dunia hartatanah sejak tahun 2004 dan sangat berminat menulis dan berkongsi perihal seperti Harta Tanah.
- Paparan Penaja -