0.3 C
New York
Friday, January 21, 2022

Buy now

SP Setia mencatat kemenangan kesembilan di AON Best Employers 2018

Date:

Share:

Loading
- Paparan Penaja -

5 September, KUALA LUMPUR – SP Setia memenangi anugerah “Majikan Terbaik” untuk kali kesembilan pada majlis penyampaian Aon Best Majors 2018 yang diadakan hari ini. Datuk Koe Peng Kang, Naib Presiden SP Setia dan Nadiah Tan Abdullah, Ketua Pegawai Sumber Manusia SP Setia, menerima penghormatan bagi pihak Kumpulan.

“SP Setia sekali lagi menaikkan bar untuk amalan sumber manusia (HR) yang diakreditasi di sini hari ini, yang mengagumkan dalam menguruskan kepelbagaian umur di tempat kerja,” kata Nadiah dengan bangga yang juga menyebut bahawa mantra jenama baru, ‘Stay Together Stay Setia ‘adalah lambang nilai Setia yang menekankan kerja berpasukan dan kebersamaan.

SP Setia juga telah dianugerahkan sebagai salah satu daripada Majikan Terbaik di Malaysia pada tahun 2017, 2016, 2015, 2013, 2011, 2009, 2005 dan 2003. Selain itu, pada tahun 2013 dan 2011, SP Setia juga dinamakan Malaysia Terbaik Majikan Terbaik dan Keseluruhan Terbaik. Pemaju hartanah terkemuka juga diberi pengiktirafan khas dua tahun lalu dengan anugerah ‘Komitmen untuk Penglibatan’.

Dengan sangat bergantung pada falsafah pembangunan LiveLearnWorkPlay, SP Setia menganggap penglibatan pekerja dengan serius dengan banyak inisiatif penglibatan pekerja termasuk membincangkan hasil Kajian Pulse Rakyat Tahunannya dalam mesyuarat pengurusan. Kumpulan memahami bahawa kejayaannya adalah disebabkan oleh kesetiaan dan kekuatan pasukan dan oleh itu pelbagai aktiviti keterlibatan, latihan untuk pembangunan bakat, kemahiran dan pengalaman meningkatkan bengkel serta aktiviti pembinaan yang menguatkan pasukan adalah program berterusan di SP Setia.

“Dalam usaha kami untuk menanam kebanggaan di kalangan pekerja kami, kami mula-mula memahami bahawa terdapat keperluan untuk meningkatkan penglibatan pekerja kerana pekerja yang terlibat tinggi akan didorong untuk melakukan yang terbaik dan ini secara tidak langsung membantu mencapai matlamat organisasi,” kata Nadiah.

Sebuah syarikat yang kukuh dengan tradisi, hari keluarga tahunan SP Setia dan makan malam tahunan tetap menjadi kegemaran ramai di kalangan Team Setia dalam aktiviti kalendar tahunannya. Semasa acara ini, pasukan dari pejabat SP Setia di enam negara berkumpul selama sehari penuh keseronokan, persaingan, persembahan, makanan, minuman dan ketawa. Ia mewujudkan satu platform yang sangat baik untuk pasukan untuk mengenali antara satu sama lain dan belajar untuk bekerjasama untuk memupuk acara yang berjaya.

Selain bersekolah, pasukan yang sangat terlibat juga merupakan pasukan yang gembira dengan sukarela masa mereka untuk aktiviti tanggungjawab sosial korporat SP Setia seperti acara kesedaran Hari Alam Sekitar Sedunia, sambutan perayaan dengan komuniti, Program Setia Caring School dan banyak lagi. Bilangan sukarelawan yang tinggi di setiap acara syarikat menunjukkan kesetiaan dan komitmen Team Setia kepada prestasi syarikat.

 

Sumber: iproperty.com.my

Mohd Khalil Sabahttps://www.hartatanah.com
Hi! Saya Merupakan pengasas kepada HartaTanah.com dan juga sebagai editor rasmi bagi HartaTanah.com. Berkecimpung dalam dunia hartatanah sejak tahun 2004 dan sangat berminat menulis dan berkongsi perihal seperti Harta Tanah.
- Paparan Penaja -