0.3 C
New York
Friday, January 21, 2022

Buy now

Ibu Bijak ini membeli 3 buah rumah kecil dan menyewakannya untuk pendapatan tambahan

Date:

Share:

- Paparan Penaja -

Anita, seorang ibu kepada tiga anak, memiliki tiga rumah kecil! Dia membeli rumah kecil pertamanya sebagai kotej belakang rumah. Tidak lama selepas itu, dia memindahkannya ke taman untuk memulakan perniagaan sampingan sewa percutian.

Anita kemudian membeli dua lagi rumah kecil, termasuk gerabak vardo yang comel untuk tujuan yang sama. Dengan pendapatan yang diperoleh sejak daripada anak kecilnya, dia dapat membantu menyara keluarga tanpa mengambil masa kerja tambahan yang terlalu banyak. Wanita ini memang pintar! Dan apabila anak-anaknya sudah besar sedikit, mereka akan suka bermalam di dalam bilik kecil ini!

Mungkinkah idea bijak ini mampu diaplikasi di negara kita? Dengan harga jualan rumah yang terus meningkat dan kadar sewaan yang bertambah tinggi, idea ini mampu memberi inspirasi kepada mereka yang mahu menambah peluang pelaburan atau menambah sumber pendapatan.

Sumber

Mohd Khalil Sabahttps://www.hartatanah.com
Hi! Saya Merupakan pengasas kepada HartaTanah.com dan juga sebagai editor rasmi bagi HartaTanah.com. Berkecimpung dalam dunia hartatanah sejak tahun 2004 dan sangat berminat menulis dan berkongsi perihal seperti Harta Tanah.
- Paparan Penaja -