0.3 C
New York
Friday, January 21, 2022

Buy now

Seorang Arkitek Telah Bina Rumah Mobil Kecil Bagi Mengelakkan Harga Rumah Yang Tinggi

Date:

Share:

- Paparan Penaja -

Seorang arkitek telah mengambil tindakan berani dengan membina sebuah rumah kecil yang comel dan selesa. Lelaki yang dikenali sebagai Doug telah mengambil keputusan ini kerana desakan kenaikan sewa dan harga rumah yang terus agresif meningkat.

Sebagai seorang arkitek yang berpengalaman, Doug tidak mengalami kesukaran untuk membina rumah kecil beroda ini.Sebenarnya Doug adalah salah seorang penduduk Wanaka New Zealand yang telah mengambil keputusan untuk hidup bahagia bersama rumah kecil bergerak. Rekabentuk rumah kecil bergerak ini memang cukup dan selesa untuk dihuni. Malah rumah kecil sebegini telah berkembang maju disana.

Susun atur dalam rumah teratur dan kemas malah mudah selengara. Bagi menyelesaikan bekalan kuasa, Doug telah menggunakan tenaga Solar untuk sumber tenaga yang diperlukan oleh sesebuah rumah dan memenuhi keperluan di waktu malam. Memang rancangan yang bijak dan berkesan.


Mohd Khalil Sabahttps://www.hartatanah.com
Hi! Saya Merupakan pengasas kepada HartaTanah.com dan juga sebagai editor rasmi bagi HartaTanah.com. Berkecimpung dalam dunia hartatanah sejak tahun 2004 dan sangat berminat menulis dan berkongsi perihal seperti Harta Tanah.
- Paparan Penaja -