Hubungi kami: 019-6680283

SST: Penang Rehda mengumumkan harga rumah yang lebih rendah

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

11 September, GEORGE TOWN – Menyambut keputusan kerajaan untuk mengecualikan bahan binaan dari Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST), Persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan (Rehda) Penang mengumumkan enam dan 10 peratus diskaun harga rumah.

Pengerusi Rehda Pulau Pinang, Datuk Toh Chin Leong berkata harga rumah berharga RM300,000 dan ke atas akan dikenakan kos 10 peratus kurang kepada 1 Sept.

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

“Selain itu, kami juga menawarkan diskaun enam peratus untuk rumah-rumah yang berharga kurang daripada RM300,000 dan terpakai kepada projek-projek yang sedia ada atau yang baru,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Turut hadir ialah Menteri Kewangan Lim Guan Eng.

Toh berkata pemansuhan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) yang diperkenalkan oleh kerajaan Barisan Nasional sebelum ini dan pengecualian cukai untuk bahan binaan di bawah SST, yang diperkenalkan oleh kerajaan Pakatan Harapan baru adalah berita baik kepada Rehda.

Sementara itu, Lim berkata beliau memuji langkah Rehda Pulau Pinang dan berharap orang lain akan mengikutinya (dalam harga rumah yang rendah).

 

Sumber

Share This