Hubungi kami: 019-6680283

Seri Austin Townpark kini diiktiraf sebagai zon bebas rokok

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

17 Januari, JOHOR BAHRU – UMLand Seri Austin menerima Anugerah Biru Berprestij yang berprestij untuk usaha menghilangkan merokok di tempat awam.

Lembaga Promosi Kesihatan Malaysia (MySihat) sekali lagi mengiktiraf dan mewartakan Townpark Seri Austin sebagai taman bebas asap di Malam Penghargaan Pengiktirafan dan Pengiktirafan Riben Biru 2017. Anugerah ini disampaikan oleh Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S. Subramaniam di Bora Ombak Marina, Putrajaya pada 17 Januari 2018.

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

Terdahulu pada tahun 2014, MySihat telah mengiktiraf dan mengiktiraf dua daripada lima taman bandar di Seri Austin sebagai Taman Bebas Bebas Asap Pertama di Iskandar Malaysia.

Ketua Pegawai Eksekutif dan Pemangku Pengarah Kumpulan Perbandaran UMLand, Wong Kuen Kong berkata sebagai pemaju pertama di negeri ini untuk membuat langkah sedemikian, banyak usaha dan pengorbanan dibuat untuk mewujudkannya.

Anugerah Biru Biru adalah kempen antarabangsa yang diperkenalkan oleh Pejabat Serantau Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) untuk Pasifik Barat untuk mengenali dan mengakui orang dan organisasi yang bekerja untuk melaksanakan dan menyokong peruntukan Konvensyen Rangka Kerja WHO pada Perkara 8, perlindungan dari pendedahan asap tembakau .

Acara itu menyaksikan kira-kira 220 premis dan media yang diiktiraf oleh kawasan bebas asap di premis mereka untuk menyokong inisiatif negeri.

Share This