Hubungi kami: 019-6680283

Rumah yang berpatutan: 10 peratus untuk ahli bomba

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

10 September, ALOR SETAR – Kerajaan bercadang untuk memperuntukkan kuota sebanyak 10 peratus untuk pemilikan rumah mampu milik kepada kakitangan Jabatan Bomba dan Penyelamat, kata Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Zuraida Kamaruddin.

Beliau berkata kriteria bagi mereka yang layak akan dilaksanakan dengan keutamaan diberikan kepada mereka yang mempunyai banyak anak dan ibu tunggal.

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

Memandangkan kementerian menyediakan rumah mampu milik, saya pasti memberi keutamaan kepada kakitangan Jabatan Bomba dan Penyelamat untuk kuota pemilikan, katanya kepada pemberita selepas melawat Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Tun Razak di sini hari ini.

Dalam perkembangan lain, beliau menyeru Jabatan Bomba dan Penyelamat untuk meningkatkan jumlah skuad sukarelawannya, kini berjumlah 14,000 orang.

Terdahulu, Zuraida melawat ibu pejabat Jabatan Bomba dan Penyelamat Kedah bernilai RM29 juta di Jalan Suka Menanti, yang akan memulakan operasi bulan depan.

 

Sumber

Share This