0.3 C
New York
Friday, January 21, 2022

Buy now

Rumah yang berpatutan: 10 peratus untuk ahli bomba

Date:

Share:

Loading
- Paparan Penaja -

10 September, ALOR SETAR – Kerajaan bercadang untuk memperuntukkan kuota sebanyak 10 peratus untuk pemilikan rumah mampu milik kepada kakitangan Jabatan Bomba dan Penyelamat, kata Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Zuraida Kamaruddin.

Beliau berkata kriteria bagi mereka yang layak akan dilaksanakan dengan keutamaan diberikan kepada mereka yang mempunyai banyak anak dan ibu tunggal.

Memandangkan kementerian menyediakan rumah mampu milik, saya pasti memberi keutamaan kepada kakitangan Jabatan Bomba dan Penyelamat untuk kuota pemilikan, katanya kepada pemberita selepas melawat Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Tun Razak di sini hari ini.

Dalam perkembangan lain, beliau menyeru Jabatan Bomba dan Penyelamat untuk meningkatkan jumlah skuad sukarelawannya, kini berjumlah 14,000 orang.

Terdahulu, Zuraida melawat ibu pejabat Jabatan Bomba dan Penyelamat Kedah bernilai RM29 juta di Jalan Suka Menanti, yang akan memulakan operasi bulan depan.

 

Sumber

Mohd Khalil Sabahttps://www.hartatanah.com
Hi! Saya Merupakan pengasas kepada HartaTanah.com dan juga sebagai editor rasmi bagi HartaTanah.com. Berkecimpung dalam dunia hartatanah sejak tahun 2004 dan sangat berminat menulis dan berkongsi perihal seperti Harta Tanah.
- Paparan Penaja -