Reka Bentuk Rumah Moden Mesra Alam dengan Gaya Futuristik Dan Mencipta Sambungan Visual Hijau Luar Ke Dalam.

Hartatanah.com – Reka Bentuk Rumah Moden – Rumah ini dikenali sebagai Mobius Home. Ia adalah rumah persendirian yang terletak di Bangalore, India. Ia direka oleh Architectur.

Ia merupakan pendekatan fikiran terbuka Dan merangsang firma untuk merekabentuk dengan cabaran yang ada tapak tersebut.

Terletak dalam persekitaran bandar di tengah-tengah litupan hijau yang sangat tebal, sebatang pokok dari tapak jiran telah merebak ke tapak ini dengan dahan kukuh meliputi hampir separuh kawasan binaan.

Pelanggan bertekad untuk tidak mahu mengganggu dahan pokok lama yang akan mempengaruhi bentuk bangunan. Selain menawarkan pemandangan yang menakjubkan, rumah ini juga mempunyai tarikan yang besar. Ia mempunyai sambungan pemandangan hijau di luar dan dalam rumah melalui oleh dinding kaca.

Ini dipertingkatkan lagi dengan rekabentuk menarik yang merangkumi taman halaman berjemur. Dengan cahaya matahari Yang dapat mask Di dalam halaman Ini, Ia menjadikan Rumah Ini lebih dekat dengan alam semula jadi.

Susun atur pelan terbuka dengan dinding minimum, bukaan tingkap, saiz, kedudukan dan pengudaraan terbuka dengan jelas memudahkan kesan rumah yang sihat, bernafas dan selesa.