Hubungi kami: 019-6680283

Pembinaan rumah untuk polis, veteran tentera akan diteruskan di Perak

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

24 September, GOPENG – Pembinaan 7,000 unit rumah di bawah Rancangan Perumahan Tersusun (RPT) Perwira untuk bekas tentera di Perak akan terus dilaksanakan, tetapi dengan perubahan reka bentuk dari rumah sesebuah ke unit rumah pelbagai tingkat.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Komunikasi, Multimedia, Pertubuhan Bukan Kerajaan dan Koperasi Perak Hasnul Zulkarnain Abd Munaim berkata sehingga kini 2,000 unit telah dibina, dengan baki unit tidak dapat dibina disebabkan oleh kekangan tanah.

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

Oleh itu, kerajaan negeri akan mengubah reka bentuk sedia ada dari perumahan sesebuah ke perumahan berkepadatan tinggi supaya kita dapat memaksimumkan penggunaan tanah untuk memenuhi permintaan rumah dari veteran tentera, katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau sebelum ini mewakili Menteri Besar Ahmad Faizal Azumu dalam pembukaan mesyuarat perwakilan tahunan Persatuan Veteran Angkatan Bersenjata Malaysia di Pusat Transformasi Luar Bandar di sini hari ini.

Turut hadir ialah presiden persatuan, Admiral (Rtd) Tan Sri Mohd Anwar Mohd Nor.

Perwira RPT adalah projek perumahan yang mampu dimiliki yang diumumkan oleh kerajaan negeri sebelum ini untuk veteran polis dan tentera di negeri ini.

 

Sumber

Share This