Hubungi kami: 019-6680283

Kontraktor 24 projek PR1MA yang dibatalkan akan menerima pampasan

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

Kontraktor yang telah melakukan kerja awal untuk 24 projek PR1MA yang dibatalkan akan menerima pampasan berjumlah RM42 juta dari Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

Dengan ini, kerajaan telah mengenal pasti 27 tapak yang akan dibangunkan untuk rumah mampu milik PR1MA di luar Kuala Lumpur dan Selangor.

“Kami akan memulai (projek) … kami baru saja mendapat persetujuan dari Kementerian Kewangan untuk lapan lokasi,” kata Menteri KPKT Zuraida Kamaruddin menurut Bernama.

“Kemudian, dengan 27 tapak yang telah kami peroleh, kami akan memproses lokasi dan tanah mereka sebelum memulakan projek.”

Zuraida membuat pernyataan itu setelah menyerahkan surat tawaran untuk Projek Perumahan Rakyat (PPR) Seni Prihatin Finas.

Dia menyatakan bahawa projek itu diselaraskan di bawah sistem Jabatan Perumahan Negara, yang merangkumi Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB) dan Perumahan Penjawat Awam Malaysia (PPAM).

Sumber Rujukan

Share This