Hubungi kami: 019-6680283

Hong Kong Protes Peluang Pelaburan Terbuka Bagi Pulau Pinang

By in Berita Terkini with 0 Comments

Loading

Ketua Menteri Chow Kon Yeow percaya pergolakan yang disebabkan oleh protes jalanan di Hong Kong boleh membuka peluang untuk jualan perniagaan dan harta di Pulau Pinang.

Sesiapa yang belum Follow Page HartaTanah, tekan butang Follow atau Like Page HartaTanah. Banyak perkongsian yang menarik. Memang Best.

 

“Memandangkan masalah di Hong Kong, kita mungkin melihat lebih banyak perniagaan bergerak ke Penang, “Katanya.

“Masih terlalu awal untuk mengatakan sama ada akan ada relokasi beberapa perniagaan berasaskan Hong Kong ke Pulau Pinang. Walau bagaimanapun, telah dilaporkan bahawa terdapat peningkatan minat dari Hong Kong untuk hartanah di Malaysia, termasuk Pulau Pinang. “, Melaporkan The Star.

Beliau berkata Pulau Pinang sentiasa destinasi pelancongan, pelaburan dan perniagaan.

“Pulau Pinang sentiasa destinasi pilihan bagi banyak pelabur asing dan pembeli hartanah. Saya yakin sektor swasta kita termasuk pasaran hartanah akan melakukan yang diperlukan untuk menarik mereka, “kata Chow dalam menjawab soalan mengenai kemungkinan perniagaan di Hong Kong yang berpindah ke Pulau Pinang dalam jangka masa panjang.

Demonstrasi di Hong Kong melawan rang undang-undang ekstradisi, yang bermula lebih dari 10 minggu yang lalu, kini telah menjadi kebimbangan yang lebih luas mengenai demokrasi di wilayah China yang semi-otonomi.

Sumber Rujukan

Share This